søndag 3. april 2011

Glutenfrie og melkefrie scones

 Sidan det vart klart at eg skulle halda meg unna gjær,
har eg vore på jakt etter eit alternativ til brød.
Eg har prøvd ein del ting,
før eg fann denne oppskrifta på scones.
Original oppskrifta er under her:
.
 Mine endringar:
eg blandar grovt og fint mjøl,
bruker kun gresskarkjerner og sesamfrø.
Sidan eg ikkje skal ha så mykje melk,
bruker eg melkefritt margarin.
Kulturmelka byter eg med Tofutti sour supreme pluss soyamelk.
reven ost er bytta ut mot Tofutti Creamy smooth
(1 boks på dobbel oppskrift)eller kuttta ut.
.
 Eg lagar eit og eit emne
- triller boller og flater dei ut.
Er deigen litt seig, triller eg emna i litt mjøl
og då er dei lette å arbeida med.
.
 Steikjer dei til dei er gylne på toppen
og passelig brune under.
Håper det smaker!

1 kommentar:

  1. Nam!
    Eg har og en scones oppskrift!
    Skal sende den til deg...men står på farten nå..men skal se om eg har den på nettet;)
    Ha en fin dag!
    KLEM

    SvarSlett